Svar till "Jesus Is God"

Fick kommentar nyligen om massa påståenden om Islam, det verkar som om vissa inte kan få nog med lögner.
Men nu ska jag svara på allt, för som muslim så är det enkelt att ge svar till ickemuslimer. Eftersom vår visdomsbok Koranen inte innehåller några fel alls.

 1.

Brodern eller systern sa att muslimer fick ljuga för icketroende :) intressant!
Denne perso baserade påståendet på detta;  

Imamen Abu Hamid Ghazil säger: "Att tala är ett medel att uppnå mål. Om ett lovvärt syfte kan uppnås genom att man både säger sanningen och ljuger, är det olagligt att utföra detta genom att ljuga, eftersom det inte finns något behov av det. När det är möjligt att uppnå ett sådant syfte genom att ljuga, men inte genom att säga sanningen, är det tillåtet att ljuga, om det är tillåtet att uppnå målet." (Ahmad ibn Naqib al-Misri, The Reliance of the Traveller, amana publications, 1997). 

Nu vet vi inte om det är Imamen Abu Hamid Ghazil eller Ahmad ibn Naqib al-Misri som sa detta.
Så på grund av detta citat så tror systern/brodern att Islam tillåter lögn till icketroende. FEL FEL FEL.
Jag tycker det är synd att personen analyserar ologiskt i Jesus(fred vare över honom) namn.
Vi ska nu inte stämpla alla kristna för detta, Vi sjunker ej till samma nivå.

Nu ska vi analysera korrekt!
Är Islam vad Imam Abu Hamid Ghazil eller Ahmad säger? Isånnafall borde alla kunna berätta vad Islam är med egna tankar och åsikter (inklusive min lilla kusin på 4 år som säger att det finns rosa elefanter). Så det är OLOGISKT att tro att Islam konstruerats av människor. Du har inte ens förstått första stycket på min blogg där jag säger att Koranen är min och alla muslimers källa för kunskapen om Islam. Inte Abu Hamid Ghazil eller Ahmad ibn Naqib al-Misri!

Lite klok får man ändå vara ifall man ska motsäga en annan religion..

2.

Sedan sa brodern eller systern att Koranen säger att jorden är platt, låt mig tillägga att Koranen är den enda boken så gammal som ingen vetenskaplig fakta har gått emot! jag skall vid eventuella blogginlägg skriva om vetenskapen i Koranen.
han eller hon skriver;

Och sedan utgår du från vad din koran säger, nämligen att (Den ENDE Herren) Jesus är endast är en profet. Först måste vi ju ta reda på hur trovärdig koranen är för att ens göra påståendet aktuellt. Vi kan ju börja med att säga att även redan där faller trovärdigheten då koranen säger att jorden är platt. (smart gud)

Det här är ett vanligt argument från ateister och kristna, och dom failar totalt i den här frågan.
Ickemuslimerna hänvisar alltid till Jordaniens tolkning av koranen där dem säger att jorden är platt.
1. Jag hittar inte någon annan Koran som säger så
svenska internetversionen säger "byggts" och inte "platt"
http://www.islamicproductions.com/Swedish/Sura%2088.html
Min svenska version från 1917 säger likadant.
Engelska översättningen säger utspridd
http://www.usc.edu/schools/college/crcc/engagement/resources/texts/muslim/quran/088.qmt.html
2. Koranen säger också att Jorden är som ägget av Strutsen, (googla ägget av en struts)
och vi kan se att ägget inte är ovalt som ett vanligt ägg och inte heller helt rund. Den är lite längre på andra diametern.
som vi vet är jorden inte helt rund
Circumference on the equatiorial is 40,075.02 km and on the meridional it is 40,007.86 km.
Så Koranen är vetenskapligt korrekt så länge år 2009s vetenskapsmän vet. Allah säger ingenting fel i Koranen och än en gång så utmanar jag ateister kristna judar hinduer buddhister att motsäga koranen vetenskapligt, det går inte.
3. Koranens trovärdighet kommer ställas inom kort, där jag kommer beskriva dom vetenskapliga miraklen i Koranen som har fått astronomer, matematiker, filosofer och vetenskapsmän till att acceptera Koranen, lämna ateismen eller kristendomen och bli Muslim!

3.
Han/hon säger;

Ok låt oss forsätta… Du slår upp ordet Messias. Då lyder min fråga : Visste du om att ordet används i din skrift för att beskriva Herren Jesus? I koranen står det المسيح‎, al-Masīḥ om Jesus. Detta bevisar bara att Muhammed inte visste vad han pratade om när han stal ord från Kristna och skrev ihop en bok. Kallades Muhammed för al-Masīḥ? Nej för han var ingen profet ens en gång. 

okej,

svar:

al-Masih är beskrivningen av Jesus(fred vare över honom), för att koranen berättar att han är Messias vilket betyder den utvalde (Du säger att han är Herren, men är Herren verkligen utvald?), Muhammed var dyslektiker, hans lärljungar skrev ihop boken Koranen. Muhammed kallades inte för al-Masih för att han inte är messias INTE för att han inte va en profet, han är Mustafa Muhammed vilket betyder den prisade. Jag ska bevisa senare att det står i Bibeln på hebreiska om Muhammed(SAW) och där Jesus innan han korsfästes pratar om Muhammed och ängeln Gabriel. Kristna nekar till detta men har svårt att klara av den enkla uppgiften att motsäga.

4.
han/hon fortsätter
Men för att återgå till din fråga. ” är han - utvald?” Du måste först förstå treenigheten som talar om för oss att Gud existerar i Tre personer – Fadern – Sonen och den Helige Anden. här är Sonen VALD för att frälsa världen. Och enligt Dan 7:13-14 ÄR Messis Gudomlig! Hur förklarar du det? 

1. Du måste också förstå att ordet treenigheten FINNS INTE I BIBELN, och även om den fanns så skulle det vara svårt att acceptera det, eftersom Bibeln var kompilerad 300 år efter kristus av människor och inte av Jesus.
2. Jesus kom för Israels folk, har du inte ens förstått det? Men det är ändå bra att han lyckades få med 2 miljarder människor till att följa honom (hälften är inte ens troende längre). Islam är 1.5 miljarder och växer med 2.7% varje år medan världens befolkning växer med 2.3%. Trots detta säger du att Mohammed(saw) är en falsk profet och att koranen är tagen från Bibeln(den skulle enkelt bli motsagd ifall den var det, både av forskare, teologer och vetenskapsmän.) Den har hittils inte blivit motsagd och bevisat fel!
3. Jag vill tillägga att treenigheten inte står i Bibeln, men det står i koranen!

"wa-laa taqooloo thalaathatun" (Sura an-Nisa' 4:171) 
översättning: Och säg inte tre!

5.
han/hon försöker säga att Gud bekänner bibeln =)
"Gud - det finns ingen annan gud än Han, den Levande, skapelsens evige Vidmakthållare… Han som uppenbarade Tora och Evangeliet…till vägledning för människorna." (Sura Al-i-Imran 3:2-4 B). 

"Det finns ingen gud utom Gud, den Levande Beståndande. Han har nedsänt skriften….och evangeliet… som vägledning för människorna" Sura 3: 1-2 Z) 

Dom här verserna förklarar att Allah, har nedsänt skrifter tillsammans med profeterna under jämna perioder som vägledning. Men det är här vi kommer till problemet, Gud lovade aldrig att skydda dom här böckerna. Och därför har dom hamnat i händerna av människan, Matteus Markus Lukas Johannes. Som skriver om Jesu liv. Hur pålitligt är detta? Skulle varit någon annan femma ifall Jesus skriver det.
Vi muslimer tror inte på Toran och Bibeln för att dom har blivit redigerade och editerade så många gånger. Det kan jag bevisa också där jag förklarar hur det har blivit krångel mellan påven och höga akademiker när dom ändrat bibeln - det är alltså inte muslimer, buddhister, hinduer som ändrar bibeln, det är kristna själva.

6
han eller hon(vet ännu ej vem det är :D) tillägger
Säg nu inte att Bibeln är korrupt, hur kan din gud låta människor förstöra en Helig skrift? Om du tror på en gud som inte kan bevara sina böcker, hur kan du lita på att han kan bevara koranen och hur kan du ens lita på att han är sann? 

1. Anledningen till att Koranen uppenbarades så sent var att folk under moses och jesu tid inte var kapabla till att förstå Koranen, dom var inte mentalt redo. Allah skickade ner den och Masallah det har inte fungerat bättre, Hela världen konverterar till Islam, 70-80% av konverteringarna i USA är kvinnor! Vi kan nu med hjälp av teknologi och vetenskapliga fakta, acceptera att Koranen är från Gud.
2. Jag läser naturkunskap i Gymnasiet och har fått koranen bekräftad flera gånger, med hjälp av min biologi lärare(som är ateist). Det står till exempel om stegen i detalj inom embriologi i Koranen, det är fostrets utveckling under graviditeten. Detta kunde man forska och göra till en fakta på 1900-talet, koranen uppenbarades 600 e.kr. med hjälp av röntgen maskin, mikroskop etc.
Det står om big bang och evolutionen i kort.
Inser inte de icke troende att himlen och jorden tidigare var en solid massa, som vi lät explodera in i existens? Och av vatten skapade vi alla levande ting. Ska de tro? [21:30] ur koranen

Kom ihåg, Vi betyder plural av respekt för Gud. Gud skriver till oss till skillnad från bibeln.
PS: kristna gav dödsstraff till vetenskapsmännen som sa något annat än vad dom trodde, medan Islam utvecklade astronomi och matematiken. ex. Algebra.

7.
han/hon kommenterar
OJ! Du citerar "[2:7] Gud har förseglat deras hjärtan och deras öron och täckt över deras ögon; ett strängt straff väntar dem. " 
Vems uppgift är det att försegla hjärtan om inte Satans (vilket även står i koranen)? Hur förklarar du detta? Är din gud satan?

1. Satan fick ingen uppgift av Gud, Utan Gud avvisade honom från himmelen och sa att alla som följer honom skall få Helvetet som lön.
2. Gud kan göra vad han vill (Förrutom att skapa en annan oskapad Gud), och när du läser igenom Koranen säger Gud att han lönar, straffar och är den bästa Domaren av alla och att ge straff till icke-troende är givet.
3. Så Gud är Domaren, INTE Satan. Satan frestar människan. Men om Människan söker förlåtelse och vägledning från Gud så är Guds hjälp sannerligen starkare än satans frestelse.

Min Gud är sannerligen Abrahams Gud
och såsom han lovade Isaac's familjegren frälsning(som avslutades av Jesus(fvöh))
Så lovade han Ishmaels familjegren frälsning(som avslutades av Mohammed(fvöh))
Han uppfyllde löftet till Isaac
och Han uppfyllde löftet till Ishmael.

Till kristna: Vart är uppfyllelsen av löftet till Ishmael som Gud gav, om Mohammed(fvöh) är falsk?

Kom ihåg; tänk innan ni kommenterar, snälla.

Kommentarer
Postat av: bra jobbat

Jättebra svarat. Fortsätt med det du gör!

2009-05-20 @ 14:29:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0