Svar till kommentar

En syster har lagt till mycket bra kommentarer (trots nivån av kunskap) och detta är en ny chans att glädeligen svara på frågor eller fördomar gentemot Islam. Nedanför är
1. hennes kommentar
2. mitt svar
3. hennes kommentar [notera att hon inte citerar något ur Heliga Koranen]
4. mitt svar

Postat av: Victoria

Det finns aboslut inget 'allmänt' fel på religioner (dock bara min personliga åsikt om att det är slöseri med tid med vanor o.s.v), utan det är traditionerna som är fuuuuuucked up. Värst är de inom islam, alltså i de länder där religionen styr.

 

 

Svar:

Det är deras val, vi kan egentligen inte göra något åt saken. Men jag är född och uppvuxen här och ser på Islam som den Heliga Koranen lärt mig, för att Islam är ett avtal mellan dig och allsmäktige Allah, inte mellan dig, Gud och politiken i Iran. Men visst är det viktigt att vi förstår användningen av religion. 
Så syster, kan du nämna vissa traditioner och sen styrka att det är Islam genom att citera ur Koranen samt berätta vad som är f***** up med det, så vore det jättebra eftersom du förklarar att dina påståenden är sanna. 
Tack för din kommentar!

 

Postat av: Victoria

 

Traditionerna är väl inte så svåra att se, hedersmord och liknande händer varje dag i länder där religionen styr. Att det sedan har med Islam att göra (jag kanske har fel), är för att det är främst bland länderna i mellanöstern där t.ex hedersmord sker, och majoriteten av länderna är muslimer

 

Svar: 
Hedersmord är FÖRBJUDET inom Islam. Hedersmord är mord och måste bli straffat på så sätt. Hedersmord var en av dom större missbehandlingarna av kvinnor i förr-Islamiska Arabien (då det var kristna där) som Islams läror utrotade. Det är hemskt och ledsamt att se hur vissa Muslimer handlar som om Islam aldrig kommit till dom. och läs http://svararkristendomen.blogg.se/2009/may/svar-till-kommentar.html där jag svarar på en liknande kommentar. PS. Du citera aldrig från den Heliga Koranen, som är grundkällan för Islams lärdomar. Jag vänjade om inga fördomsfulla kommentarer utan helst att man söker information och kommenterar från ett resonligt perspektiv. Så det jag vill säga är, det finns dåliga traditioner som kränker kvinnor och massor av andra saker, men den tradition som kränker en av Gud skapelse - kvinnan bl.a. - kommer stå till svars inför Gud på Uppståndelse Dagen. Och det dom gör går emot Islams principer. "Assalamu alaikum wa rahmatullahi wa barakatuh" (Må fred, barmhärtighet och välsignelser från Allah vara med er)

Kommentarer
Postat av: Poriya

Islam in itself stands for peace, and the things you see as a bad thing are major misinterpretations and mens pride that get in the way of understanding the true meaning of what Islam is preaching about. Personally I'm an agnostic... therefore me what the preaching this isn't because I am religious in any way, but I have the common sense and curtiousy to actually study before talking and read and understand other beliefs and ways of being before I say anything at all... therefore what this girl is doing seems rather pointless and to argue against her is more of a waste, since if you are not willing to learn before speaking and calling honer killing a tradition instead of questioning the stereotypical view of a muslim and actually understanding what it really is a major trait of a very narrow minded young child.

2009-05-23 @ 03:45:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0